ΑΡΧΕΙΟ

 

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2007

Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου με αφορμή ξυλοδαρμό κρατούμενου

 

www.in.gr

ΕΔΕ διέταξε ο Αν.Παπαληγούρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας με αφορμή κακοποίηση -όπως κατήγγειλαν- του κρατούμενου Γ.Δημητράκη, ο οποίος έχει συλληφθεί ως μέλος της «συμμορίας με τα μαύρα» και συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι κρατούμενοι από τρεις πτέρυγες των φυλακών έκαναν αποχή από το συσσίτιο και αρνούνται να μπούν στα κελιά τους. Επίσης, διαμαρτύρονται γιατί έχει κοπεί το νερό εδώ και τρεις μέρες, καθώς και για τις συνθήκες κράτησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί ξυλοδαρμού του κρατούμενου Γ.Δημητράκη (μέλος της «συμμορίας με τα μαύρα» και φερόμενος ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο) από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου.

Έξω από τις φυλακές βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για να επέμβουν αν χρειαστεί, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις από εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Επίσης, τις φυλακές θα επισκεφθεί ο ειδικός γραμματέας σωφρονιστικού και τέως αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Φ.Βλάχος, προκειμένου να ενημερωθεί επί των αιτημάτων των περίπου 85 κρατουμένων, οι οποίοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και απέχουν από το συσσίτιο.

Οι κρατούμενοι (από δύο πτέρυγες των φυλακών) ισχυρίζονται ότι έχουν σκληρή αντιμετώπιση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στις εν λόγω φυλακές βρίσκεται και ο εισαγγελέας της περιφέρειας.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=796710&lngDtrID=244