ΑΡΧΕΙΟ

 

Τρίτη, 26 Ιούνιος 2007

Φυλακές και καύσωνας

 

http://athens.indymedia.org

Ασφυκτικές συνθήκες εγκλεισμού στις φυλακές της χώρας

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής κρατούμενοι και από τις 3 πτέρυγες των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη στασίασαν, διαμαρτυρόμενοι για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Χαρακτηριστικά κρατούμενοι ανέφεραν ότι το βράδυ η θερμοκρασία αγγίζει τους 50 βαθμούς μέσα σε κελιά όπου αντιστοιχεί 1 με 1,5 τετραγωνικό μέτρο στον κάθε κρατούμενο. Η διαμαρτυρία διήρκεσε για περίπου μισή ώρα και έληξε μετά από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της φυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλει η διεύθυνση περιλαμβάνει ακόμα και την καθημερινή διακοπή παροχής νερού από τις 15.00-21.00. Ο θάνατος ενός κρατούμενου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται από τους υπόλοιπους κρατούμενους ότι οφείλεται σε θερμοπληξία, χωρίς όμως αυτό να έχει εξακριβωθεί. Ένα από τα αιτήματα των κρατουμένων είναι η παροχή ιατρικής περίθαλψης η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη. Επίσης ζητούν να σταματήσει η κακομεταχείριση των κρατουμένων, οι ξυλοδαρμοί, οι συνεχείς εξευτελισμοί και οι απειλές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαιρετικά δυσμενείς είναι οι συνθήκες εγκλεισμού στις φυλακές Αυλώνας, Κορυδαλλού και σε άλλες φυλακές, δεδομένου του υπερπληθυσμού και των ανεπαρκών υποδομών, της ελλιπούς ιατρικής περίθαλψης και των άθλιων συνθηκών νοσηλείας.

http://athens.indymedia.org/