ΑΡΧΕΙΟ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007

Για την χαμένη αξιοπρέπεια…

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων είναι μία προσπάθεια πολιτών (εργαζόμενοι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, κοινωνιολόγοι, φοιτητές), που ενώνονται σε μια πρόταση δημοσιοποίησης και καταγγελίας όλων όσα συμβαίνουν μέσα στις φυλακές και τα κρατητήρια και αφορούν τη διαβίωση των κρατουμένων. Νιώθοντας αγανάκτηση για όλα αυτά τα δικαιώματα που στερούνται οι κρατούμενοι αλλά και οι συγγενείς τους και βλέποντας τη ζωή των πρώτων να χάνεται μέσα στα κελιά, προσπαθούμε να τους ακούσουμε και να κάνουμε τη φωνή τους να ακουστεί. Οι κρατούμενοι και κρατούμενες χρειάζονται την υποστήριξή μας προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Προωθούμε τα δικά τους αιτήματα και προβάλλουμε τις δικές τους ανάγκες.

Οι φυλακές πρέπει να σταματήσουν να εκδικούνται και να αγνοούν τα δικαιώματα των κρατουμένων και των ανθρώπων που τους αγαπούν. Γι’ αυτό καλούμε κάθε συγγενή ή κρατούμενο που υφίσταται βάναυση συμπεριφορά και νιώθει ότι τα δικαιώματα του καταπατώνται να το καταγγείλει και να το δημοσιοποιεί μέσω της επαφής με την Πρωτοβουλία, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο επιθυμεί. Στόχος μας να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την κατάσταση στις φυλακές χωρίς να υποσχόμαστε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των κρατουμένων δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες σ’ αυτούς. Μιλήστε μας, τηλεφωνήστε μας ή γράψτε μας είτε είστε κρατούμενοι, είτε συγγενείς και φίλοι τους, είτε απλώς ενδιαφέρεστε να παλέψουμε μαζί για αξιοπρέπεια.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί κάθε Τρίτη, στις 8 μμ, στο Στέκι Μεταναστών σε συνάντηση όποιον επιθυμεί (φίλοι, συγγενείς κρατουμένων) να συμμετάσχει, να συζητήσει ή και να καταγγείλει παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Ταχυδρομική διεύθυνση: Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Κέντρο Φιλίππου 51, Τ.Κ. 54631, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας (καταγγελιών): 2310-265346 απόγευμα (3-7 μ.μ.)
e-mail: [email protected]
website: www.keli.gr