ΑΡΧΕΙΟ

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Γκουλιώνη»

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Γκουλιώνη»

20-03-09

Ελενα Καρανατση

Τη δέσμευση ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου της κρατουμένης Κατερίνας Γκουλιώνη, που έχασε τη ζωή της κατά τη μεταγωγή της, ανέλαβε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Πριν από τη συνάντηση, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των οργανώσεων «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», Διεθνής Αμνηστία, «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατήγγειλαν ότι βρήκαν στην είσοδο του υπουργείου παρατεταγμένα τα ΜΑΤ, καθώς και μία κλούβα να κλείνει την πύλη.

Μετά τη διαμαρτυρία τους, αντιπροσωπεία των οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Γκουλιώνη και ειδικότερα στα αίτια της μεταγωγής της, καθώς είχε οριστεί το εφετείο της στις 8 Απριλίου. Ο υπουργός, στο άκουσμα της καθημερινότητας των γυναικών κρατουμένων, που είναι υποχρεωμένες να υποστούν κολπικό και πρωκτικό έλεγχο για να ελεγχθεί αν φέρουν απαγορευμένες ουσίες, έδειξε σοκαρισμένος και δεσμεύτηκε να μελετήσει το ζήτημα.

Στο μεταξύ, ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ίδιο θέμα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέσης και Θ. Δρίτσας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_20/03/2009_308300