ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗNΑ 24/2 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2008-2009

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2008-2009
Στείλε e-mail με όνομα, επάγγελμα, πόλη στο kr[email protected] για να υπογράψεις κι εσύ το ακόλουθο κείμενο:

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΕΛΙ

Εκατοντάδες παιδιά, ναι στην κυριολεξία παιδιά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε υγρές και σκοτεινές φυλακές. Το «σωφρονιστικό σύστημα» δεν κάνει, βλέπετε, διακρίσεις. Διακατέχεται σε όλα τα επίπεδα από την ίδια «τυφλή», εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής, που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παραβατικότητα». Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι φυλακές ανηλίκων είναι ο προθάλαμος για τις φυλακές ενηλίκων. Κάνει πως δεν βλέπει ότι η απουσία ενός δικτύου πρόληψης, φροντίδας και προστασίας του παιδιού και του εφήβου, είναι αυτή που εντείνει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

Λύση δεν μπορεί να είναι ο εγκλεισμός και η τιμωρία. Λύση δεν μπορεί να είναι η δια της βίας «συμμόρφωση». Λύση δεν μπορεί να είναι η παραμονή των εφήβων σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα.

Διεκδικούμε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη δημιουργία εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο κοινωνικό σύνολο.


ΑΡΧΕΙΟ

Πέμπτη, 24 Μάϊος 2007

Καλέσματα Φυλακές Κορυδαλλού

Μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων πηγαίνουν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τις ώρες του επισκεπτηρίου, μοιράζουν το Κάλεσμα προς Κρατουμένους, Πρώην Κρατουμένους, Συγγενείς και Φίλους (http://www.keli.gr/2007/05/blog-post_30.html), ενημερώνουν για την Πρωτοβουλία και συνομιλούν με συγγενείς και φίλους κρατουμένων.

Μέχρι τώρα: Πέμπτη 24 Μαϊου 2007, Τετάρτη 30 Μαϊου 2007, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007.