ΑΡΧΕΙΟ

 

Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2007

Πορεία στην Καλλιθέα

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με συνθήματα, όπως «Σε κάθε γωνία υπάρχει Αστυνομία - Η χούντα δεν τελείωσε το '73», διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου μέσα στο τμήμα γιατί ενοχλούσε -λέει- τον κόσμο με τις φωνές του... «συνοδευόμενοι» από δύο τουλάχιστον διμοιρίες των ΜΑΤ. Μία αστυνομική κλούβα τούς απέκλεισε ένα οικοδομικό τετράγωνο πριν από τα κρατητήρια, όπου σκόπευαν να φθάσουν.

Την πορεία από το σταθμό του ηλεκτρικού της Καλλιθέας μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα, στις 7, χθες το απόγευμα, διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Συμμετείχαν μέλη οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημότες της Καλλιθέας καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ανακοίνωσή τους για τον 33χρονο, που βρίσκεται σε κώμα, αναφέρουν: «Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και τον χτύπησαν. Ξέσπασαν επάνω του παραπάνω από ένας "άνθρωποι", με παραπάνω από ένα "θλώντα αμβλέα όργανα". Θα τους φάνηκε απειλητικός ένας άνδρας με βαριά ψυχική πάθηση, που προσπαθούσε να προστατεύσει το κεφάλι του απ' τα χτυπήματα με χέρια δεμένα με χειροπέδες. Αδιάψευστος μάρτυρας η ιατροδικαστική εξέταση που δηλώνει ότι σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν έπεσε σε κώμα. Με ελάχιστες ελπίδες ανάρρωσης, ο Χρήστος Χρονόπουλος νοσηλεύεται από το βράδυ της 22ας Μαΐου μέχρι σήμερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο».

Γ.Δ.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=20.06.2007,id=76941220