ΑΡΧΕΙΟ

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2008

«Να ακυρωθεί η καταδίκη μου για το πανό»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/01/2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ «Ε»

«Συστηματική αποχή συσσιτίου ως πράξη διαμαρτυρίας για την εκδικητική του κράτηση» πραγματοποιεί ο αναρχικός Νίκος Κουνταρδάς, που κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής επειδή -άκουσον άκουσον- ανήρτησε πανό στο γήπεδο («Πόλεμος ενάντια στο νέο α(θ)λητικό νόμο», «Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους»).

Με επιστολή του στην «Ε», προειδοποιεί πως θα ξεκινήσει «απεργία πείνας», αν δεν «ακυρωθεί η σε βάρος του -ερήμην για λόγους ανωτέρας αστυνομικής βίας- καταδικαστική απόφαση της 24 Δεκεμβρίου βάσει του νέου αθλητικού-φασιστικού νόμου (ιδιώνυμο)» και ζητεί «την απαλλαγή του από τη συγκεκριμένη κατηγορία, που ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος».

«Απαιτώ να ακυρωθεί η συγκεκριμένη καταδίκη μου, καθώς δεν νοείται εν έτει 2008 να οδηγείται κάποιος άνθρωπος στη φυλακή -και μάλιστα με ποινή 15 μηνών χωρίς αναστολή- μόνο και μόνο επειδή ανήρτησε πανό πολιτικού περιεχομένου σε εξέδρα γηπέδου», αναφέρει.

«Την ίδια στιγμή που νεοναζί αναρτούν σε αγώνες της Εθνικής ακροδεξιά σύμβολα και αγκυλωτούς σταυρούς κι ενώ όλοι είδαμε τον βουλευτή της Ν.Δ. να εισβάλλει στο κέντρο του γηπέδου τραμπουκίζοντας, η σε βάρος μου κατηγορία έχει το μανδύα της δήθεν "παράνομης" εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Απαιτώ την άμεση απελευθέρωση των οπαδών που είναι φυλακισμένοι και διώκονται με τον απάνθρωπο αυτό νόμο, από όποια ομάδα και αν προέρχονται. Απαιτώ να σπάσει επιτέλους η ένοχη σιωπή γύρω απ'αυτόν τον άθλιο αθλητικό νόμο Ορφανού κι όλοι μαζί να την κάνουμε εκκωφαντική κραυγή στ' αυτιά των ανευθυνοϋπεύθυνων που θα τους αναγκάσει να στείλουν το αίσχος αυτό, που αποκαλείται ιδιώνυμο, στα σκουπίδια», συμπληρώνει.

«Απαιτώ να τερματιστεί η δικαστική ομηρία μου από την υπόθεση Πολυζωγόπουλου (αποφυλακίστηκα 10 μέρες πριν λήξει το 18άμηνο προφυλάκισης, προκειμένου να μου επιβληθούν περιοριστικοί όροι) και να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών από τις διωκτικές αρχές προς το πρόσωπό μου. Τα χειρότερα έρχονται. Να οξύνουμε τις εχθροπραξίες με το σύστημα, μέχρι την καταστροφή του. Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται μ' αυτό τον νόμο. Λευτεριά σ' όσους είναι στα κελιά», καταλήγει.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=54409328