Συγκέντρωση υπογραφών για την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

ΑΡΧΕΙΟ

Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2009

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο

Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση του απεργού πείνας και επι 7 μήνες προφυλακισθέντα για τα επεισοδια του Δεκέμβρη, Θοδωρη Ηλιόπουλο.

Στη Παράσταση Διαμαρτυρίας έδωσαν το παρόν αντιπρόσωποι Α’βάθμιων Σωματείων, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, η Ανοιχτή Συνέλευση Χαλκίδας για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο, η επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΝ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και αλληλέγγυοι/υες.

Επιτροπή από τους συγκεντρωμένους, αποτελούμενη από τους αντιπροσώπους της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Δ.Σ. Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της Επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Επιτροπής Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΝ και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Γραφείου του Υπουργού, κο Αντώνη Σουρβίνο.

Η Επιτροπή έπειτα από την περιγραφή της υπόθεσης και παραθέτοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του ως άδικη και προκλητική τόνισε:
- τις προεκτάσεις της υπόθεσης σε σχέση με το κίνημα του Δεκέμβρη
- το ύφος του βουλεύματος που αποφασίζει την κράτηση του Ηλιόπουλου ακόμη 6 μήνες στη φυλακή και τα αντιφατικά στοιχεία που προκύπτουν σύμφωνα με την αρχική δικογραφία.
- την αντίφαση της επίμονης κράτησης του Θ. Ηλιόπουλου μέσα στο κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης του Συστήματος Δικαιοσύνης.
- το εύρος αλληλεγγύης στο πρόσωπο του Θ. Ηλιόπουλο και την μαζικότητα των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν
- την απόφαση του Ηλιόπουλου να προβεί σε απεργία πείνας ως έσχατη λύση

παρέδωσε φάκελο με 2000 υπογραφες, 8 ψηφίσματα από σωματεία και ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την προκλητική προφυλάκιση του Θ .Ηλιόπουλου

Στις επόμενες 3 ημέρες ο Διευθυντής κος Σουρβίνος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα:
- απαντήσει για ποιο λόγο κρατείται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος εφόσον το βούλευμα δεν ειναι επαρκές για την αιτιολόγηση της κράτησης του
- πάρει θέση απέναντι στον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο αλλα και απέναντι στην κοινή γνώμη πείθοντας για την αμεροληψία και την δίκαιη κατανομή Δικαιοσύνης, όπως προστάζει το Σύνταγμα

20-07-09