ΑΡΧΕΙΟ

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Την αλλαγή του νέου έτους υποδέχθηκε η "Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων Λάρισας" έξω από το κατάστημα κράτησης Λάρισας

Την αλλαγή του νέου έτους υποδέχθηκε η "Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων Λάρισας" έξω από το κατάστημα κράτησης Λάρισας.
Μέλη της "Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Λάρισας" συμμετείχαν στην δράση που οργανώθηκε από αλληλέγγυους/ες στους κρατούμενους καθώς και στην κοινή συνέλευση που προηγήθηκε (μετά από ανοιχτό κάλεσμα...) και ένωσαν τις φωνές τους φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους...
Σημειώνεται πως τέτοια κίνηση γίνεται για πρώτη φορά στη Λάρισα. Όπως και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα έξω από φυλακές, ένας «διάλογος» ανθρωπιάς και αγωνιστικότητας αναπτύχθηκε ανάμεσα στους φυλακισμένους και στους αλληλέγγυους κάνοντας, έστω για μια στιγμή, μια ρωγμή στο τείχος της σιωπής. Η θερμή ανταπόκριση από μεριάς των κρατουμένων και ο ζωντανός διάλογος μέσα από την ανταλλαγή συνθημάτων «ακύρωσε» έστω προσωρινά τα συρματοπλέγματα που χωρίζουν τους «μέσα» από τους «έξω». Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη αλλά και το καθήκον για μας για συχνότερες παρεμβάσεις γιατί η κινηματική αλληλεγγύη που επικεντρώνεται στην υπεράσπιση δικαιωμάτων, είναι η ελάχιστη δική μας συμβολή στον καθημερινό αγώνα των κρατουμένων να μην στερηθούν πέρα από την ελευθερία τους και του δικαιώματος τους να παραμένουν άνθρωποι.
Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ως ανεξάρτητη και συλλογική προσπάθεια στο κίνημα υπεράσπισης και αλληλεγγύης σε όσους είναι πίσω από τα κάγκελα σε φυλακές και κρατητήρια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, με εργαζόμενους, άνεργους, γιατρούς, δικηγόρους, φοιτητές, συγγενείς και πρώην ή νυν κρατούμενους. Τηλ. επικοινωνίας 6951719793, 2103635667.

Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων Λάρισας