ΑΡΧΕΙΟ

Δευτέρα, 2 Ιούλιος 2007

Διαδήλωση εναντία στην αστυνομική βαρβαρότητα

Ακριβής τοποθεσία: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διοργάνωση: ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ


Η αποκάλυψή της αστυνομικής βαρβαρότητας απέναντι στους δύο νεαρούς στο τμήμα ασφαλείας της Ομόνοιας προκαλεί έντονα τα δημοκρατικά αισθήματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τα απίστευτα βασανιστήρια που πέρασαν.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι ακόμα ένας κρίκος στην κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας, άλλο ένα στοιχείο που θέλει να εμπεδώσει την κυριαρχία και ασυδοσία του κεφαλαίου και των κάθε λογής ντόπιων και ξένων μηχανισμών ενάντια στο λαό και τη νεολαία, ενάντια σε έλληνες και μετανάστες εργαζομένους.

Είναι νωπές, ακόμα, οι μνήμες από τις βάναυσες επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις των φοιτητών, των δασκάλων απεργών, οι πυροβολισμοί, οι απαγωγές πακιστανών συμπολιτών μας και οι μυστικές ανακρίσεις τους παρουσία ξένων πρακτόρων, οι χαφιεδοκάμερες, οι τυφλές συλλήψεις διαδηλωτών, οι κατασκευασμένες κατηγορίες αγωνιστών, τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία…

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και εκφράζει συνολικά την πολιτική του κεφαλαίου. Ενισχύεται από τους διάφορους τρομονόμους και τα φακελώματα αμερικάνικης και Ε.Ε. έμπνευσης. Αυτή η πολιτική είναι προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για τη αντιλαϊκή-αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζεται για τη μετεκλογική περίοδο.

Οποία κυβέρνηση κι αν βγει από τις επικείμενες εκλογές θα επιχειρήσει τη λεηλασία των λαϊκών -εργατικών δικαιωμάτων, θα προχωρήσει σε νέο γύρο κατεδάφισης των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων των μαζών. Γι’ αυτό και στα τόσα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζονται έρχονται να προσθέτουν τα σχεδία για απαγόρευση των διαδηλώσεων, η χρήση πλαστικών σφαιρών ενάντια σε διαδηλωτές και απεργούς, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι «προληπτικές» συλλήψεις, οι νομικές «διευκολύνσεις» για στήριξη κατασκευασμένων κατηγοριών κ.λπ.

Οι μαζικοί αγώνες της νεολαίας και του λαού, ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων απέναντι σε αυτή την πολιτική αποτελούν τη μόνη απάντηση, το μόνο δρόμο υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

Κόντρα στις προεκλογικές απάτες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να δυναμώσει η μαζική λαϊκή πάλη, πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες για να μπορεί το κίνημα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τους αγωνιστές του, να υπερασπίζεται τις λαϊκές δημοκρατικές ελευθερίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΗ, 7 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

υπογράφουν οι οργανώσεις:
ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα,EKKE, ΕΛ. ΚΟΙΝ. ΦΟΡΟΥΜ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΟΕ,ΚΚΕ(μ-λ), ΜΕΡΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ, νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΟΚΔΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΣEK

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=9146