ΑΡΧΕΙΟ

Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2007

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΡΙΖΑ

27/12/2007

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, o Γ. Μπανιάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ και ο Π. Λάμπρου, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα κρατουμένων επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Η εντύπωση από την επίσκεψή μας με τον Γ. Μπανιά είναι ότι δεν επισκεφθήκαμε νοσοκομείο. Επισκεφθήκαμε ένα Κέντρο Υγείας με αναρρωτήριο, το οποίο απευθύνεται σε 11.500 περίπου κρατούμενους και φυλακισμένους σε ολόκληρη τη χώρα μας.

Θεωρούμε ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά από το προσωπικό σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες. Δεν μπορεί όμως αυτοί οι 11.500 φυλακισμένοι ή προφυλακισμένοι να έχουν εδώ έξι μόνιμους γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων ή δεν μπορεί να περιορίζεται ο προαυλισμός πολλών φυλακισμένων, όπως είναι για παράδειγμα οι φυματικοί, σε μισή ώρα ή οι φυλακισμένοι με AIDS σε μικρά χρονικά διαστήματα, επειδή υπάρχει προαύλιο αλλά δεν έχει χτιστει σκοπιά.

Στόχος μας αυτές τις γιορτινές μέρες που ήρθαμε εδώ ως ΣΥΡΙΖΑ είναι και συμβολικά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε δικαιώματα που έχουν και οι ίδιοι οι φυλακισμένοι αλλά και να κάνουμε παρεμβάσεις στη Βουλή, ώστε μερικά σημαντικά ζητήματα να επιλυθούν. Γιατί νομίζουμε ότι το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι εκδικητικό. Η ποινή έχει επιβληθεί από τα δικαστήρια. Δεν χρειάζεται να μπαίνουν στην πράξη πρόσθετες πιο βαριές ποινές, και ειδικά σε χώρους που θεωρούνται νοσοκομεία.

http://syriza.gr/news/episkepsi-antiprosopeias-toy-syriza-stis-fylakes-korydalloy/