ΑΡΧΕΙΟ

 

Τρίτη, 24 Απρίλιος 2007

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των κρατουμένων στις φυλακές του Μαλανδρίνου

 

www.in.gr

Ένταση και στην Πάτρα


Στην ταράτσα των φυλακών Μαλανδρίνου παραμένει μεγάλος αριθμός των κρατουμένων, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο συμπεριφοράς σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος -όπως καταγγέλλουν- ξυλοκόπησε τον Γιάννη Δημητράκη.

Διαδήλωση συμπαράστασης στον Γ.Δημητράκη πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Δευτέρας. Η πορεία πέρασε και από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, και τελικά διαλύθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Νέα πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση στις φυλακές, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Η πορεία διαμαρτυρίας έχει προγραμματισθεί για τις 7 το απόγευμα της Τρίτης έξω από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου μετέβη ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Φώτης Βλάχος, ενώ ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας.

Ένταση και στην Πάτρα

Ένταση επικρατεί και στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, καθώς περίπου 200 κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και έχουν υποβάλει υπόμνημα με αιτήματα προς τον διευθυντή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ στις φυλακές μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ευστράτιος Νταλής.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=796918&lngDtrID=244