ΑΡΧΕΙΟ

 

Τρίτη, 17 Απρίλιος 2007

18 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε αστυφύλακα για το θάνατο κρατουμένου

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε αστυφύλακα για το θάνατο κρατούμενου μέσα στο κελί του

ΣΕ ΠΟΙΝΗ
φυλάκισης 18 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αστυφύλακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον τραγικό θάνατο που βρήκε στις 26 Ιουνίου του 2005 ο 36χρονος Βασίλης Καραλευθέρης, σε κελί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Ο άτυχος άνδρας είχε προσαχθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και έχασε τη ζωή του από φωτιά που προκάλεσε ο ίδιος μέσα στο κελί που κρατείτο. Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο, καθώς, η κλειδαριά του κελιού είχε μπλοκάρει από υπερθέρμανση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον αστυφύλακα -υπεύθυνο της βάρδιας εκείνο το βράδυ- καταλογίστηκε πλημμελής άσκηση καθηκόντων, καθώς, όπως αναφέρεται, όφειλε να αφαιρέσει από τον κρατούμενο τον αναπτήρα, με τον οποίο φέρεται ότι έβαλε φωτιά στα στρώματα αφρολέξ του κελιού.

Απολογούμενος, ο αστυφύλακας υποστήριξε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψει το μοιραίο. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η διαδικασία διεξήχθη κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς, από το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια του θύματος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κοζάνης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_27_17/04/2007_187779